Spelarpresentation: Anders Livner

Anders Livner
Spelarpresentation. Anders Livner, född 1978, elo-rating 2364 (1/9 2017). Jag är ekonom och arbetar som anbudsansvarig på ett utbildningsföretag. Mitt liv kretsar numera mest kring min sambo Lindas och min dotter Tuva som kom till världen i augusti i år. Det är sannolikt att jag kommer att spela mindre schack det närmaste året, men lagmatcher är givetvis prioriterade!
 
När började du spela schack? Min pappa lärde mig reglerna när jag var 7-8 år gammal. Något år senare gick jag med i SK Pjäsen som var den närmsta schackklubben och började spela junior-GP i Stockholm. I Pjäsen spelade då även den två år äldre Johan Henriksson (nu i Kungstornet). När han gick över till Rockaden efter ett par år blev jag den enda aktiva junioren i klubben och gjorde honom strax sällskap.
 
Vilka är dina främsta schackliga meriter? Jag har två gånger blivit svensk mästare med Rockaden. Individuellt har jag faktiskt bara vunnit en enda tävling som senior, men jag spelar ofta bra mot bra spelare och har t.ex. 6-3 i statistik mot deltagarna i senaste sverigemästargruppen, baserat på senaste mötet med respektive spelare. Det är bara Johnny Hector som jag aldrig har mött.
 
Varför har du valt att spela för Farsta SK? Jag spelade i Rockaden och behövde en nytändning. Det var inte så motiverande att få hoppa mellan förstalaget och andralaget. Jag kände Niclas Hjelm som tidigare spelade för Rockaden men hade bytt till Farsta och på den vägen är det!
 
Vilka är dina styrkor som schackspelare? Min inställning. Kämpatag i underläge och vinnarinstinkt i överläge. Jag har väldigt bra resultat i långa partier (över 80 drag) vilket snarare beror på god kondition och kämpatag än god slutspelsteknik. Sen är jag ganska skolad som spelare och vet vad jag vill spela på i de flesta ställningstyper.
 
Vilken är din idol och förebild? Jag kan inte påstå att jag någonsin har haft någon schacklig idol eller förebild.

Bli först med att kommentera

Kommentera