Spelarpresentation: Armin Namini

Armin Namini

Spelarpresentation: Armin Namini, född 1982, Elo 2173 (01/09/2017), Civilingenjör (teknisk fysik), civilekonom och aktuarie

När började du spela schack? Min pappa lärde mig spela när jag var fyra år gammal, men det dröjde innan jag var 11 tills jag började spela i en klubb. Klubbledaren för Husby SK kom förbi vår mellanstadieklass i Akalla och kort därefter så anslöt jag till klubben.

 

Vilka är dina främsta schackliga meriter? Jag vann GP-finalen för spelare födda 82 när jag var väldigt ung (så pass ung att jag ej minns året). Annars är jag rätt nöjd med att ha plusstatistik mot Kezli Ong i långpartier 🙂

Varför har du valt att spela för Farsta SK? Jag spelade många år i SK Rockaden men många av mina gamla schackpolare spelar i Farsta och därför har jag valt att spela här. Allmänt gillar jag också uppslutningen och atmosfären i klubben.

Vilka är dina styrkor som schackspelare? Har nog alltid känt mig säker i dynamiska ställningar där det är mycket som händer. Fast det kanske ändrar sig nu när man åldern börjar sticka iväg!

Vilken är din idol och förebild? När jag växte upp var matcherna mellan Kasparov och Karpov legendariska och välkända även bland icke-schackspelare så jag har alltid följt dessa två. Deras olika stilar har alltid tilltalat mig på olika sätt.

Bli först med att kommentera

Kommentera