Klubbmästerskap i Chess960

Farsta SK:s första klubbmästerskap i chess960 (Fisher Random) avgjordes torsdagen den 21 mars. Betänketiden var 3+2 (3 minuter plus 2 sekunder per drag) och startfältet bestod av åtta spelare varav några spelade den här formen av schack för första gången. Det var fallet med slutsegraren Anders Livner som visade att klassiska schackkunskaper räcker långt även i chess960.

Slutresultat

1.Anders Livner7
2.Kent Iversen5
3.Salar Banavi4
4.Krister Lagerborg
5-6.Emil Karlberg3
5-6.Johnny Wieweg3
7.Daniel Karlberg2
8.Elliot Ulfeldt½

Efter chess960 turneringen vidtog spel i Bughouse (Chock). Anders/Elliot och Salar/Krister vann sina semifinaler och gjorde upp i finalen. Efter varsin seger blev det ett avgörande parti och där segrade Anders/Elliot.

Bli först med att kommentera

Kommentera