Två lag till spel i Kadettallsvenskan

För första gången någonsin under sina 76 år kunde Farsta SK mönstra två lag till kadettallsvenskan som höll kval till finalserien både i Stockholm och Helsingborg. Tävlingsformatet var sexmannalag med betänketiden 45 min + 10 sek, vilket innebar att vi kunde ställa upp med 12 spelare + 3 reserver!

I söder segrade Mannheim (hemvist i Göteborg) före förra årets vinnare Lund. Även Kålltorps SS (också från Göteborg) tog sig vidare till finalen. I norr var det spel på schacksalongerna och Farsta stod inför ett svårt motstånd. De klassiska Stockholmsklubbarna Kristallen, Trojanska hästen, Wasa och Rockaden mönstrade starka lag och Kristallens första lag gick obesegrade genom tävlingen och tog vinsten före Wasa och Trojanska hästen. Farstas första lag började med att förlora med 6-0 mot Kristallens förstalag och fortsatte med en knapp förlust mot Rockaden med 2,5-3,5 efter vad som kanske var vår bästa insats under dagarna. Farstas andra lag som bestod av idel nybörjare jämfört med de övriga motståndarna hade en nästintill oöverstiglig uppgift som de tog sig an med entusiasm. Motståndet var dock omöjligt att rå på och andra laget slutade på 13:de och sista plats.

Farsta I -Farsta II
Farsta SK II till vänster mot Farsta SK

Första laget stod på 0-3 i matcher efter dag ett men vände skeppet och vann samtliga partier under andra speldagen, bland annat efter att ha segrat i derbyt mot andralaget, och slutade slutligen på en 8:de plats med 3 segrar och 3 förluster.  Sammantaget var dagarna en framgång för klubben då vi sett en härlig utveckling av vår juniorverksamhet under det senaste året. 

Farsta SK II mot Wasa SK II

Bli först med att kommentera

Kommentera