Spelarpresentation: Kezli Ong

Kezli Ong
Spelarpresentation: Kezli Ong. Född 1987. Elo-rating 2341. Kezli har en civilekonomexamen från Handelshögskolan i Stockholm och jobbar numera med affärsutveckling på Husqvarna Group.

När började du spela schack? 
Jag lärde mig spela vid 6-års ålder. Min äldre bror Kevin lockade med mig till schackklubben, där det bjöds på godis och läsk. Efter det var jag fast. Farsta SK blev min första klubb.

Vilka är dina främsta schackliga meriter? Jag skulle säga att det är mina segrar i både nordiska juniormästerskapen och junior-SM, samt min 4:e plats i Sverigemästerskapet för seniorer. En annan kul merit är att jag under mina ungdomsår vann över den regerande världsmästaren Magnus Carlsen.

Varför har du valt att spela för Farsta SK? Det är min modersklubb, som lade grunden till min karriär. Efter en kort utflykt till en annan klubb vände jag tillbaka till Farsta SK. Klubben består av härliga individer och jag uppskattar klubbens höga ambitionsnivå.

Vilka är dina styrkor som schackspelare? Jag har nog alltid tyckt att min räkneförmåga är min största tillgång.

Vilken är din idol och förebild? Garri Kasparov hade sin storhetstid när jag växte upp så det var naturligt att han blev min idol. Hans aggressiva spelstil tilltalade mig och det var alltid spännande att följa hans partier.

Bli först med att kommentera

Kommentera