Spelarpresentation: Frode Urkedal

Frode Urkedal
Presentation.
Frode Olav Olsson Urkedal, född 1993. GM i schack, Bor i Oslo och är norsk medborgare, elo 2570 (1/9 2017), studerar fysik vid UIO (universitetet i Oslo.
Interesser :
sjakk,  tall, matte, kunnskap og systemer generelt(omtrent alt interesserer) , samt sikkert mye mer som f.eks  mat. Jeg liker å forstå hvordan verden og andre  ting og tang fungerer.
 
När började du spela schack?
Jeg begynte å spille sjakk da jeg var 7 1/2 år.  Skolen(Kjelsås skole) hadde et sjakktilbud som jeg ble med på og jeg har vært hekta siden.  I følge Josh  var jeg ikke den beste til å begynne med, men etter som interessen økte ble jeg bedre og bedre.  Jeg har vært fast inventar av sk1911 så lenge jeg kan huske og spilt omtrent alt av lagkamper jeg har kunnet for min klubb. Faktisk kommer jeg på andre plass for flest partier i den Norske eliteserien, i følge sikre kilder.
 Min første landsturnering (i miniputt(u11)) som 10 åring og vant denne. Deretter vant jeg lilleputt(u 13) som 11 åring, kadett(u 16) som 12 åring og Junior(u20)  da jeg var 13.  siden dette har jeg vært fast inventar i  Eliteklassen. 
 
Vilka är dina främsta schackliga meriter?
Jeg har vunnet to norgesmesterskap (Elite) og har en 5-plass i OL (lag), og har en VM u-16 femteplass. I 2012 kom jeg på delt første i Eliteklassen, Her tok jeg dessuten mitt første GM-napp, og vant senere samme året stikkampen mot Espen Lie om NM tittelen. MItt andre GM-napp kom under den Norske eliteserien i 2013-2014, der jeg blant annet slo Kjetil Lie og Simen Agdestein. Partiet mot Agdestein er et av de beste jeg har spilt.
partiet:
 
    Den bestespilleren jeg har slått er Ivanchuck, seieren kom under sjakk-OL i Tromsø(2014), i en match der vi(andrelaget) forøvrig spilte uavgjort mot selveste Ukraina. Turneringsmessig er kanskje mine to beste resultater Manacor Open, der jeg tok mitt siste GM-napp(norm) og Xtracon open. I begge turneringer hadde jeg 2700 prestasjoner og tapte ikke et eneste parti. 1911 har også  vunnet NM for klubblag to ganger med undertegnede på laget, 4-0 resultatet mot Vålerenga(i år ,2017) var jo en sjelden perle.
 
Varför har du valt att spela för Farsta SK?
Jeg kjenner Johnny fra før av . Det er mange trivelige spillere på laget, og jeg tviler sterkt på at det fins et kulere lag i den svenske eliteserien( allsvenskan). Johnny prøvde å verve meg til laget som 16-åring under rilton-cup, han ba meg vise et parti. Og siden jeg nettopp hadde slått Gleizerov 2581 tror jeg dette partiet ble vist(mulig det var et annet parti).
partiet finnes på side 18 i linken under
 
I  Partiet hadde jeg preppen klar og blitzet ut de første 20 trekkene, jeg husker at Grandelius var i akkurat samme situasjon, og etter sånn 20-30 trekk hadde vi knapt brukt et minutt og vi syntes begge dette var litt komisk, tror jeg.
Jeg tok dessuten mitt siste og avgjørende IM-napp i denne turneringa!
 
Vilka är dina styrkor som schackspelare?
Ifølge en viss god sjakkspiller er jeg veldig god på taktikk. Hvor mange timer jeg har brukt på  sider som  http://chess.emrald.net/Exit.php  har jeg ingen anelse om, men det er mange. Jeg foretrekker å ikke regne sånn alt for mye, men hvis jeg konsentrerer er jeg riktig flink til dette. Må man så må man. 
 Hvis initiativet er på min side kan jeg være riktig skummel, hvem liker vel ikke å ha initiativ!?!. Min forkjærlighet for åpningsteori har kanskje dabbet av litt i det siste, men hvis jeg finner noe interessant å se på kan jeg bruke uhorvelig med tid på dette, jeg skal til bunns i mysteriet! Jeg liker å vinne og hater å tape, tror det også er to gode egenskaper som sjakkspiller.
 
Vilken är din idol och förebild?

Jeg har egentlig ikke et spesielt forbilde. Man kan beundre/ lære av så mange, hvorfor begrense seg til en? Jeg liker veldig godt mange av partiene til Fischer, og Kasparov og og ikke minst Capablanca. Så jeg vil heller si partier er mine forbilder. Man må ikke nødvendigvis være en verdenskjent sjakkspiller for å ha spilt eksemplariske partier, og hvorfor ekskludere våre maskinske venner?

byr på mange godbiter. Alpha zeros partier er jo også verdt å ta en titt på, for å ikke bli alt for støkk i fortiden.

1 Trackback / Pingback

  1. Allsvenskan söndag | Helsingborgs Allmänna Schackklubb HASK

Kommentera