Ordföranden informerar

Klubben startade upp ungdomsverksamhet under hösten. Nu har vi passerat tio ungdomsmedlemmar och de är i åldern 6-13 år. Vi har ungdomsträningar varje onsdag i vår lokal vid Södra station kl 18:00-19:30. Fyra av våra ungdomar gjorde tävlingsdebut i snabbschacks-SM som spelades 2018-03-10 i Hägerstensåsen.

På ungdomssidan har vi ett positivt samarbete med Kristallens SK. Under sportlovet hade vi tillsammans ungdomsschack i lokalen vid Södra station. Det kommer nu att upprepas under påsklovet torsdag och fredag 5-6 april kl 12:00-16:00. Målgruppen är femteklassare och yngre, men även äldre ungdomar är välkomna.

I lagspelet i lag-DM så vann vårt lag div 1 och ska nästa år spela i distriktets elitserielag med 14-mannalag. Steget från div 1 till elitserien är stort. Om det ska gå bra kommande säsong så behöver några av våra bästa spelare delta oftare. Vi välkomnar också nya spelare som är huvudregistrerade i andra distrikt.

Bogart och Bacall

I allsvenska serien ligger våra lag redan högt upp i seriesystemet. Vårt elitserielag kom på sjätte plats för den femte säsongen i rad. Några av våra spelare visade tecken på stigande form. Det lovar gott inför kommande säsong. Vårt andralag spelar i div 1 och kom för tredje säsongen i rad på en tredje plats. Fjärdelaget kom på fjärde plats i sin div 3 serie. Det blev där tyvärr någon w.o. men slutresultatet blev ändå gott.

Vi startade upp en akademi under hösten med mycket bra föreläsningar. Den verksamheten har legat nere hittills i år, men vi kommer att starta upp akademin igen efter påsken med nya spännande föreläsningar.

Ett förslag kom från oss om en vänskapsmatch mot Kristallen och matchen blir av. Vi har siktat högt och nämnt en match över 20 bord. Datum är bestämt till torsdag 26 april. Formen blir två partier mot samme motståndare med betänketiden 25 min + 10 sek. Mellan partierna blir det en fikapaus. Spellokal är Kristallens lokal högst upp i Katarina Södra skola och starttid är kl 18:30. För oss blir det viktigt att vi får till en mangrann uppslutning.

Årsmötet närmar sig. Det är bestämt till tisdag 15 maj. Sista dag för motioner är fyra veckor innan årsmötet dvs tisdag 17 april.

Vi har nu en positiv utveckling på de flesta områden och det gäller nu att den positiva utvecklingen kan fortsätta.

Johnny Wieweg, ordförande Farsta SK, 2018-03-23

Bli först med att kommentera

Kommentera