Spelarpresentation: Tapani Sammalvuo

Presentation. Tapani Sammalvuo. Född 1975. Elo-rating 2419 (1/9/2017).  Auktoriserad översättare från spanska till finska, FIDE Trainer.

När började du spela schack? Mitt första klubbesök gjorde jag som 12-åring till Helsingfors Schackklubb. I första partiet satte jag bort en bonde redan i första draget med 1.Sf3 e5?, men sedan gick det mycket bättre och jag slutade med en mycket överraskande 3/6. Det räckte för mig att bli hookad!

Vilka är dina främsta schackliga meriter? Kanske stormästarinteckningen samt tredje bordpriset i OS i Bled 2002. Finska mästerskapet i långpartier har jag vunnit 1998 och 2005 och i blixt de senaste 6 gånger jag varit med. Jag har faktiskt 2599 i finsk blixtrating. Tyvärr är blixt inte riktigt schack, så jag är fortfarande en vanlig IM…

Varför har du valt att spela för Farsta SK? Det var Farsta som valde mig! Det hände redan 1993 och sedan dess har jag varit en trogen och stolt Farsta-lirare.

Vilka är dina styrkor som schackspelare? Jag har ganska goda öppningar och spelar sunt positionellt.

Vilken är din idol och förebild? Det är nog Bobby Fischer! Han var så mycket före sin tid och ägde sig totalt åt schacket. Fast utanför brädet var han ingen bra förebild, tyvärr.

Bli först med att kommentera

Kommentera