Farsta SK arrangerade tävling på Farsta torg

Turnering Farsta centrum 2023-05-31

Den 31 maj hade Farsta SK nöjet att arrangera en mindre schackturnering öppen för alla som ville vara med. Platsen var på det nyligen ombyggda Farsta torg där det ställts ut flera bord med fasta schackbord på. Medarrangör var Aktivitetshuset Tuben som bidrog med god grill till tävlingen och dessutom har upplåtit nya lokaler till schackklubben.

Turnering Farsta centrum 2023-05-31

Turneringen drog 14 deltagare med spelare från sju års ålder och uppåt. Vinsten delades av två av Farsta SKs egna ungdomar, Emil och Victor, men höjdpunkten var nog ett välbesökt parti mellan ungdomstränaren Salar Banavi och ungdomen Emil som bevittnades av en hänförd publik efter att turneringen slutförts.

Turnering Farsta centrum 2023-05-31

Glädjande infann sig betydligt fler än de som deltog i turneringen och några av dessa blev nya medlemmar i klubben som nu med de nya lokalerna i aktivitetshuset och med förnyad kraft i ungdomsleden hoppas på att ordentligt expandera sin juniorverksamhet.  

Turnering Farsta centrum 2023-05-31

Vi fick tag i Salar Banavi, klubbens ungdomsledare, som förmedlade: -”Det var en lyckad kväll med god stämning och bra schack spelad i en fin miljö. Vi hoppas många hittar hit och testar på att spela schack här, antingen spontant utomhus eller som medlemmar i vår ungdomsverksamhet.”  

Tävlingsresultat  

Bli först med att kommentera

Kommentera