Att spela schack i schackklubb

Schackintresset har fullständigt exploderat efter att schackserien ”Queen’s gambit” hade premiär på streamingtjänsten Netflix. På svenska betyder det Damgambit, som är en vanlig spelöppning i schack. Dam för att man börjar med bonden framför damen. Gambit är att med erbjuder ett bondeoffer i spelöppningen.

Serien ”Queen’s gambit” har väckt schackintresset hos kvinnor, män, ungdomar och folk i alla åldrar helt enkelt. Att vi kan få se fler kvinnor som spelar schack är bra. Det har varit en viss manlig övervikt och fler kvinnliga schackspelare är mycket välkommet. Kvinnor och flickor som vill spela schack är mycket välkomna hos oss.

Vi har hittills varit dåliga på att få med oss kvinnor som spelar schack och tjejer som spelar schack. Serien ”Queen’s gambit” på Netflix ska hjälpa oss att ändra på det. Det ryktas förresten om en fortsättning på serien under namnet ”Kings’ gambit”. Allt detta tror vi kommer innebära ett lyft för damschacket i Sverige och Stockholm.

Nu under pandemin är schackspelandet till stor del förflyttat till nätet. Vi spelar lagschack på nätet via sajten Lichess. Det gör vi med framgång och spelar i landets högsta serier. Vi är en Stockholmsklubb som hävdar oss väl i kampen mot övriga klubbar i landet. När pandemin är över tror vi på ett lyft för schacket i Stockholm.

Schackintresserade vuxna och ungdomar kan lämpligen söka efter schackklubb i Stockholm. Vi i Farsta SK är beredda att ta emot nya spelare. Det finns stora möjligheter att spela schack i vår klubb.

Nybörjare kan fråga sig ”hur spela schack” eller ”hur lära sig schack”. Vårt svar blir att anmäl er till oss och vi är beredda att ordna någon specialsydd schackkurs på nätet.

Bli först med att kommentera

Kommentera