Inbjudan till Farsta SK sommarkurser on-line 2020

SM i Helsingborg är inställt i dessa tider och många andra tävlingar dessutom. Farsta SK arrangerar dock sommarkurser för ungdomar under sommarlovet. Vi ordnar kurser on-line under 10 veckor på sommarlovet, vecka 25-34, dvs 15/6-21/8. Ungdomar från andra klubbar och från övriga landet är välkomna.


Vi siktar på två kurser för klubbspelare och då en för de något äldre (kadetter/miniorer) och en för de något yngre (knattar). Vi planerar raka kurser under 10 veckor under sommarlovet och förslagsvis på torsdagar. Huvudspråket blir svenska, men i kursen för de något äldre ungdomarna hoppas vi kunna ta emot engelskspråkiga.


Normalavgiften för sommarkurserna blir 2.000 SEK för spelare utifrån. Klubbens egna ungdomar får betala 1.000 SEK. Vi erbjuder syskonrabatt med 50 % från andra syskonet. Kursledare blir FM Johnny Wieweg och Krister Lagerborg, som vann veteran-SM 50+ i somras. Presentationer av kursledarna finns på Farsta SK:s hemsida.


Kurserna kommer att handla mycket om slutspel och taktik, men vi ska även ha tid till strategi och mittspel. Kurserna planeras i detalj, när vi vet vilka deltagarna är. Vi kommer att ha kurstillfällen på nätet via Zoom och vi kommer att skicka ut material att läsa och uppgifter att lösa via mejl.
Som en extra krydda så kommer vi i samarbeta med Stockholms Schackförbund att dela ut priser till kursernas mest ambitiösa och intresserade ungdomar. Priserna kommer att bestå av träningar med IM- och/eller GM-spelare under hösten i Stockholms Schackförbunds regi.
Anmäl er via kursledarnas mejl-adresser nedan.

johnny.wieweg@hotmail.com krister.lagerborg@outlook.com

Bli först med att kommentera

Kommentera