Ordföranden informerar

Seriespelet för säsongen 2018-2019 är avslutat. I lag-DM kom vi på femte plats och säkrade därmed fortsatt spel i distriktets elitserie.

I allsvenska elitserien hade vi slutat på sjätte plats fem säsonger i rad. Den här gången slutade vi på en sjunde plats. Lunds ASK blev mästare och vi var det enda laget som besegrade dem. Andralaget kom på en stabil mittenplats i div 1. Tredjelaget hade i början av serien problem att få fullt lag. Laget slutade näst sist och hamnade därmed på en nedflyttningsplats. Vi sökte en dispens för fortsatt spel i divisionen, vilken beviljades och tredjelaget fortsätter att spela i div 3.

Vår akademi med föreläsningar är nu inne på sin andra säsong. Det är hög klass på föreläsningarna, men vi vill gärna se en större åhörarskara. Vi hoppas kunna utveckla akademin under hösten.

För andra året i rad spelades vänskapsmatch mot Kristallen. Den första matchen spelades över 20 bord och denna gång (torsdag 11 april) över 16 bord. Det spelades två snabbschackspartier mot samma motståndare. Det slutade även denna gång med seger för Farsta och nu med siffrorna 21-11.

Klubbens årsmöte avhölls 15 maj. Större delen av styrelsen kandiderade på nytt och omvaldes. Det blev beslut om en mindre höjning av medlemsavgifterna, som ska gälla från kommande årsskifte.

Klubbens framtid ligger hos ungdomsverksamheten. Klubben hade en mycket framgångsrik ungdomsverksamhet i slutet av 1990-talet. Hösten 2017 återupptog vi vår ungdomssatsning på allvar. Vi har under två år haft ett nära samarbete med Kristallens SK. Vår ungdomsverksamhet har dock ännu inte lyft volymmässigt. Därför tvingas vi lägga samarbetet på is för att fullt ut koncentrera oss på att utveckla vår egen ungdomsverksamhet. Vi tackar Kristallen för ett gott samarbete under de här två åren.

Vi har haft ungdomsträningar varje onsdag i vår lokal vid Södra station kl 16:00-18:00 och sista träningen var 29 maj. Vi har under en tid sökt skolor att samarbeta med. Vi har till sist funnit intresserade skolor som är redo att samarbeta med oss och hoppas kunna komma igång med verksamhet där. Det är skolor där man redan har schackverksamhet och som deltagit i schackfyran. Vi ska nu hjälpa dessa ungdomar att ta nya steg i sin schackutveckling. Höstsäsongen i vår lokal vid Södra station återupptas onsdag 28 augusti.

Vår webansvarige har för avsikt att utveckla vår hemsida under sommaren och vi hoppas kunna presentera nytt material oftare efter det.

Jag har god förhoppningar om att klubben kommande säsong kan utvecklas positivt på många områden och framför allt tror jag på att vår ungdomsverksamhet kommer att utvecklas rejält både kvantitativt och kvalitativt redan under hösten.

Med det får jag önska en trevlig sommar!

Johnny Wieweg, ordförande Farsta SK, 2019-05-29

Bli först med att kommentera

Kommentera