GP-finalerna för juniorerna avgjord!

Bild: Lars OA Hedlund

I helgen gick Juniorernas GP-final av stapeln på Stockholms schacksalonger där de juniorer som
presterat bäst under årets juniortävlingar i Stockholm får tävla i en avslutande finaltävling. Klubbens
egen juniorsektion har växt från endast en handfull spelare till många under året och det hoppas vi
kan avspegla sig i resultatlistorna nästa år. I år var det, liksom förra året, endast en spelare som hade
kvalificerat sig till finalhelgen. Det var 15-årige Emil Karlberg som kom på nionde plats i racet i klass B
(spelare födda 08-10) och därmed missade plats i A-finalen med minsta möjliga marginal. I A-finalen
vann SS 4 springares storfavorit Marek Religa med 6,5 av 7 efter att precis som under hela året
dominerat tävlingen. Emil var kvalificerad till B-finalen och gjorde där en stark turnering och gick
obesegrad genom de sju ronderna med fyra vinster och tre remier. Resultatet 5,5 poäng innebar en
andra plats, endast slagen av Wasa SKs John Zunrong Liu som hade samma poäng men marginellt
högre kvalitetspoäng. Emil sade sig vara både nöjd och besviken med resultatet och turneringens
parti var definitivt det mellan ettan och tvåan där Emil pressade på i ett torn, springare och
bondeslutspel som motståndaren till sist lyckades rädda remi i trots svår tidsnöd.

Text: Daniel Karlberg