Trevlig Höstlovstävling vid Bagarmossens Bibliotek!

Den 31 oktober hade vi på Farsta SK i samarbete med Bagarmossens Bibliotek anordnat en öppen tävling för schackintresserade juniorer. Tanken var att skapa en aktivitet där barn och ungdomar kunde spela schack i en bekväm och trevlig miljö utan något krav på medlemskap!

Vår ungdomsledare Salar som går igenom tävlingsreglerna!

Tävlingsupplägget var fem ronder av schack och uppdelat i 4-klasser: Gymnasiet och högstadiet (2005-2010), Mellanstadiet (2011-2013) och slutligen lågstadiet (2014-). För de första tre klasserna fick de spela med schackklockor i tidsformatet 7 minuter + 2 sekunders (bonus per drag). Däremot hade vi så att lågstadiet fick spela utan klocka, men om partiet fortsatte i mer än 15 minuter behövde en av våra domare räkna poängen som man gör i schack4an.

Utöver schackspelandet var personalen vid Bagarmossens Bibliotek hyggliga att erbjuda enkel förtäring som frukt, godis och saft till alla deltagarna under en paus efter den tredje ronden. Tävlingen avslutades med en prisutdelning där alla deltagarna fick priser: från Biblioteket fick deltagarna välja mellan en valfri bok och schackmaterial av oss i Farsta SK.

Som brukligt numera har vi på Farsta SK fått arrangera en hel del offentliga tävlingar på sistone. Dessa samarbeten ser vi fram emot att fortsätta med framöver, både med lokala och regionala verksamheter i syfte att främja schacket bland barn och ungdomar!

Bli först med att kommentera

Kommentera