En eventfull tävlingsperiod för juniorerna!

Bild: Lars Oa Hedlund

Under det här läsåret har ungdomarna, både erfarna som nya, inte bara fått spela vid Södra station, utan även utmanat sig genom att delta vid ytterligare tävlingar!

Sportlovstävling

Måndagen den 27 februari arrangerade Stockholms schackförbund en öppen schackturnering under sportlovet. Klubbens ungdomsledare Salar uppmanade juniorerna att delta under en av onsdagsträningarna som slutade med att sju ungdomar anmälde sig. För fem i gruppen skulle detta vara deras första tävling!

Som brukligt numera i skollovstävlingar var det fullt hus på Stockholms schacksalonger och för många av våra juniorer var stämningen på plats överväldigande, speciellt när 107 skolelever kom till starten! Tävlingen var indelad i två klasser: dem med klocka (10 min + 0 sek) och utan (20 minuter spel samt materialräkning). Av våra juniorer spelade sex i klassen med klocka och en utan, spelschemat var 5 intensiva ronder på två timmar för båda grupperna.

Som lagledare kan jag stolt säga att alla spelarna presterade otroligt bra och lyckades kamma hem ett flertal vinster. Salvador, Araav, Vilhelm och Joshua fick 9 av 15 poäng, Holger imponerade med 11 av 15 och slutligen har vi Noah Söng med 13 av 15, ett resultat som gav honom en välförtjänt femteplats!

Tyresö JGP

Tyresös Schackklubb höll en välarrangerad och välbesökt juniortävling på lördagen den 11 mars där sammanlagt 162 spelare deltog i fyra olika åldersklasser. Turneringen spelades i sju ronder med 10 minuters partier med fem sekunders extra betänketid per drag. Ursprungligen var det tänkt att det skulle vara två klasser för de äldsta juniorerna, en för de födda 2003 till 2006 och en för högstadieelever födda 2007 till 2009 men dessa klasser slogs ihop till en med 39 deltagare.

Farstas enda deltagare, Emil Karlberg, lyckades med en god prestation att placera sig på femte plats med fem vinster och två förluster. Inledningsvis såg det ut som den unge farstaspelaren, född 2008, skulle få en blygsam placering efter två vinster och två förluster i de första fyra ronderna. I de sista partierna blev det dock tre raka vinster varav de två sista mot betydligt högre rankade spelare med de svarta pjäserna. Turneringen delade ut prispengar till de högst placerade spelarna och Emil var strålande lycklig efter att fått signera sin första vinstcheck. 

Efter många fina prestationer av våra ungdomar ser vi fram emot att följa deras framtida tävlingar och hoppas på att våra juniorer väljer att delta i flera framöver!

Bli först med att kommentera

Kommentera