Farsta II:s andra vinst i Allsvenskan III

Bild: Lars Oa Hedlund

Återkoppling: Farsta II spelade sin debutmatch i allsvenskan div III mot Wasa IV den 23 oktober och matchen slutade med en 5-3 vinst till oss.

I vår andra seriematch mötte vi Nacka-Värmdö den 14 november och med en full trupp hade vi fullt fokus på ytterligare en seger.

Följande spelare var med:

  • Bord 1               Gunnar Hedin
  • Bord 2               Ove Hartzell                             
  • Bord 3               Ola Karlsson                               
  • Bord 4               Jockum Wahlberg                            
  • Bord 5               Salar Banavi                               
  • Bord 6               Daniel Karlberg                 
  • Bord 7               Emil Karlberg
  • Bord 8               Christoffer Sandberg

Efter två timmars spel befann sig Farsta i ett tidigt underläge på 2-0 och det gällde för de för de återstående kämparna att kavla upp armarna. Efter tre timmar befann sig Salar i ett mittspel med goda vinstchanser på det femte bordet. Senare i partiet när det krävdes poäng försökte han tvinga fram en vinst i en remiställning, vilket slutade tvärtom med en till förlust för laget.  

Trots bistra 0-3 demonstrerade flera av våra spelare att vi inte var ute ur matchen. Ove och Gunnar konverterade sina ställningar till två viktiga vinster och Jockum på bord fyra fick ett slutspel med springare, löpare och kung mot en ensam kung. När hans parti slutade med remi och efter 4 timmars spel hade Farsta kämpat sig tillbaka till 2,5-3,5 med två återstående partier kvar. 

På bord sex och sju mönstrade Farsta Daniel och Emil Karlberg vilka båda möte motståndare de förlorat mot förra säsongen. Emils parti var en vild batalj där Emil lyckades med byta torn mot två lätta pjäser, gaffla motståndarens dam och torn och slutligen offra en springare innan det blev vinst efter 59 drag och mer än 4 timmars spel. Detta gjorde att ställningen blev 3.5-3.5 med ett återstående parti kvar.. Spänningen var olidlig när Daniel lyckades till slut slå sin motståndare efter ett mastodont parti på över 5 timmar då denne gav upp på drag 63. Farsta tog därmed sin andra seger och ligger nu i toppskiktet i allsvenskans div III. 

Bild: Lars Oa Hedlund

Bli först med att kommentera

Kommentera