Online-schack med Farsta

Då många schackaktiviteter är inställda som en följd av Coronavirusets härjningar har schack online fått ett rejält uppsving de senaste veckorna. Farsta SK är i högsta grad delaktiga här och klubben har i skrivande stund 21 medlemmar aktiva på Lichess.
https://lichess.org/team/farsta-sk

Söndagen den 5 april gjorde Farsta SK sin entré i Swedish Chess division 2. Det blev till slut en fjärdeplacering bland de tio lagen som deltog. Västerås SK och Wasa SK blev inte helt oväntat alltför svåra för oss. Mer överraskande var dock att även Gävle Schackallians lyckades placera sig före oss. Å andra sidan kom vi före starka klubbar som MAS, LASK och Kungstornet.
https://lichess.org/tournament/vd7l0duo

Den 8 april spelades en B-landskamp mellan fem svenska och fem tyska lag. Farsta SK slutade till slut på en sjunde plats av de tio lagen.
https://lichess.org/tournament/zgdLTvzi

Dagen efter anordnade vi vår första juniorturnering på Lichess. Det var få deltagare i denna första juniorturnering men vi hoppas på fler deltagare bland våra juniorer framöver. Swedish Chess kommer att fortsätta spelas varje söndag under åtminstone april och maj. Alla medlemmar kan vara med men det är bara de åtta främsta poängplockarnas resultat som räknas ihop för slutresultatet. Förhoppningsvis skall vi kunna avancera till division ett någon av de kommande turneringarna.

Bli först med att kommentera

Kommentera