Farsta SK:s ungdomsverksamhet

Juniorträning på Swedenborgsgatan 24
Foto: Lars OA Hedlund. Juniorträning på Swedenborgsgatan 24.

Farsta SK hade i slutet av 1990-talet en framgångsrik ungdomsverksamhet med ett sextiotal ungdomar i träning och framgångar i en rad ungdomstävlingar. Tyvärr tynade verksamheten så småningom bort.

Klubben startade en nysatsning på ungdomsverksamheten hösten 2017. Under två år samarbetade vi med Kristallens SK. Sedan startade vi egen verksamhet på Södermalm vid Södra station. Under ett år var vi verksamma i Estniska skolan. Sedan kom coronapandemin. Vi blev verksamma på nätet, men det påverkade oss negativt. Efter det uppehället återupptog vi verksamheten vid Södra station.

Så går vi till nutiden. Från första veckan i maj 2023 kommer vi att ha träning (kurser) på två platser kl 16:30-18:00 På måndagar spelar vi vid Södra station (Swedenborgsgatan 24) och på onsdagar är det träning i Farsta Centrum.. Klubbens tar en terminsavgift på 1.000 SEK för full termin. Man får förstås komma och prova på en gång. Kommer man in efter att en stor del av terminen gått, så får men rabatt. Det är också syskonrabatt från andra syskonet. I avgiften ingår material för egna studier. Vi använder materialet med ursprung i Nederländerna ”Lär dig schack”, främst för att eleverna ska ha det för att arbeta med hemma. Vi arbetar efter principen att träningen ska bestå av tre lika stora delar (föreläsning, övning, spel). Tilläggas bör att man kan vara ungdomsmedlem utan att delta i våra kurser. Medlemsavgiften är då 50 SEK per kalenderår.

Vår filosofi är att få ut ungdomarna i tävlingar så fort som möjligt för att få erfarenhet, även om de inledningsvis riskerar en sämre placering. Vi uppmuntrar deltagande i lagtävlingar för ungdomar. Vi vet att kommunikationen med föräldrarna är betydelsefull. Viktigt är att vi skapar en trevlig stämning på träningarna och att ungdomarna trivs. Vi välkomnar gärna fler flickor i verksamheten. Vi uppmuntrar att ungdomarna spelar schack på nätet och vi vill gärna att de läser schackböcker.

Salar Banavi är klubbens ungdomsledare.

Bli först med att kommentera

Kommentera