Ordföranden informerar

Klubben har haft en positiv utveckling under hösten. Sedan sommaren har vi fått 15 nya medlemmar. De flesta av dem är ungdomar. Vi startade upp en ungdomsverksamhet igen i augusti och började med endast en medlem. Nu har vi passerat tio medlemmar i åldern 7-13 år. Vi har ett bra samarbete på ungdomssidan med Kristallens SK.

En bra och aktiv hemsida är viktig för att kunna nå ut. Vi har snabbt kunnat etablera en aktiv hemsida. Där får vi tacka vår webredaktör Kent Gramer, som gjort ett stort jobb.

Styrelsen har fattat beslut om sponsorserbjudanden, som finns publicerat på hemsidan. Det är ni medlemmar som har kontakterna och som kan hjälpa oss att komma vidare i den här frågan.

Styrelsen har beslutat om nya medlemsavgifter för 2018. Årsavgiften för vuxna 26-64 år blir 1.200 SEK. Seniorer 65 år och äldre ska betala 800 SEK. Alla detaljer kring medlemsavgifterna kommer att publiceras på hemsidan.

Vi startade upp en akademi under hösten med mycket bra föreläsningar. Antal åhörare blev dock inte vad vi hoppats på. Vi startar upp akademin igen i februari med nya spännande föreläsningar.

Under januari kommer vi att koncentrera oss på ungdomsträning under fyra onsdagar i vår lokal nära Södra station med start 10/1. Vi kommer att ha ungdomsträning kl 18:00-19:30 med möjlighet till individuell träning kl 19:30-20:00.

När det gäller lagspelet så är förstås målsättningen att vi ska kunna stanna kvar i allsvenska elitserien. I lag-DM har vi goda chanser att vinna näst högsta serien (div 1) och återkomma till elitserien.

Vi har väckt ett förslag om en match mot Kristallen och deras styrelse har nappat på förslaget. Alla detaljer är inte klara, men det verkar bli en match över 20 bord en torsdag kväll i april eller maj i Kristallens lokal i Katarina Södra skola och med en betänketid på ca en timme per spelare och parti. För oss blir det något av säsongens viktigaste händelse och principen för oss måste bli ”alle man ur huse”.

Johnny Wieweg, ordförande Farsta SK 2017-12-08

Bli först med att kommentera

Kommentera